Freitag, 27. Juli 2012

Petshoplarda kedi ve köpek satisinin durdurulmasi

Akvaryumlarda lambalar altinda tutulan satis köpeklerinin cikarilmasi
ve petshoplarda kedi-köpek satisinin durdurulmasi hakkinda bilgi istemidir. 
Animal Protection Group Arbeitsgruppe für Tierrechte e.V. Deutschland

Von: APG-AnimalrightsGermany [mailto:APG-Animalrights@t-online.de]
Gesendet:
Montag, 4. April 2011 09:23
An:
'cevkom@tbmm.gov.tr'; 'bimer@basbakanlik.gov.tr'; 'tarimbasin@tarim.gov.tr'; 'bilgiedinme@basbakanlik.gov.tr'; 'bilgilendirme@tbmm.gov.tr'; 'izmir@izmir.gov.tr'; 'bilgiedinme@izmir.gov.tr'; 'hayvansagligi@izmirtarim.gov.tr'; 'tarim@izmirtarim.gov.tr'; 'ahmetguldal@izmirtarim.gov.tr'; 'tongebru@hotmail.com'; 'izmir@cob.gov.tr'
Cc:
esinonder@yahoo.com.tr; fundaersoy35@gmail.com
Betreff:
AKVARYUMLARDA LAMBALAR ALTINDA TUTULAN SATIS KÖPEKLERININ CIKARILMASI VE PETSHOPLARDA KEDI VE KÖPEK SATISININ DURDURULMASI HK. BILGI ISTEMIDIR/APG ANIMALRIGHTS ALMANYA

Turkiye Buyuk Millet Meclisi Cevre Komisyonu Makami'na,
Turkiye Cumhuriyeti Basbakanlik Makami'na,
Tarim ve Koyisleri Bakanligi Makami'na,
IZMIR Valiligi Makami'na,
Izmir Il Tarim ve Il Cevre ve Orman Müdürlügü'ne

Ilgili yasalar cercevesinde ulkenizdeki kopek ciftlikleri ve pet shoplarinin duzenli olarak kontrol edilmesi gerekmektedir.
Fakat ulkenizin bir cok bolgesinde pet shop vasfina sahip olabilmek icin is yeri acma belgesi ve isletme ruhsati almis ancak mevzuata tam anlamiyla uygun hareket etmeyen bir cok isletmenin oldugu bilinmektedir.

Basta kopek ve kedilerin, birer kole gibi daracik kafeslere kapatildigi, orada uremeye zorlandigi ve bakimlarinin yapilmadigi bircok ornekle sabitlenmistir.
Yazimizda  kaynak olarak gösterilen facebook profilinde yer alan resimlerden akvaryumda üzerlerine sicak isik verilerek tutulan köpeklerle, yasakli gruba giren ve ufak bir kafeste tutulan köpegin aciz durumu görülmektedir.

Mevzuat geregi ticari faaliyet hakkina sahip olmakla beraber, hayvanlarin hayatini hice sayan bahse konu bu isletmelerin daha fazla kar etme amaclarini herseyin onunde tutarak, hayvanlara eziyet etmelerine bir son verilmesini rica ediyoruz.

Animal Protection Group Almanya Hayvan Haklari kamu yararli Dernegi olarak,
hayvanlarin da yasam haklarina saygi duyulmasi, onlarin da bu ulkenin birer vatandasi olarak kabul edilmesini bekliyoruz.
Turkiye'nin hayvanlarina, gelismis ulkelerdeki gibi deger verdigini, onlari korudugunu gormek en buyuk temennimiz.

Sokaklariniz ve barinaklarinizda sahipsiz binlerce hayvan yuva sahibi olmayi beklerken, bugun atilacak bu adim HayvanSeverler camiasi tarafindan takdir ve saygi ile karsilanacaktir. Ayrica, sahipsiz hayvanlarin sahiplendirilmesi durumunda, barinaklar bosalacak  ve  Devletinizin üzerinden maddi yük kalkacaktir.

Dolayisiyla, gerek kanunlar geregi, gerek insanlik geregi, petshoplarda kedi ve kopek satisinin durdurulmasi, bunu yerine barinaklarda bekleyen canlara hayvan sahiplenmek isteyen kisilerin yonlendirilmesi icin makaminizca bir duzenleme yapilmasini saygilarimizla arzediyoruz.

Asagida 3 gun once KEMERALTI petshoplarindan cekilen fotoraflar yer almaktadir.

Yasakli kopekler ve normal ampul altında bir kafeste 4-6 kopek.!!!

Ankara Hayvanlari koruma IL KURULU onemli bir karar alarak 3.3.2011 de petshoplarda hayvan satısıni yasaklamistir.

Izmir ilinde de bu kararin alinmasini ve dilekceme 4982 sayili Bilgi Edinme Kanunu ve 3071 sayili Dilekce Hakki Kanunu geregince yasal suresi icinde tarafima bilgi verilmesini arz ederim.

Saygilarimla,
Yük.Müh. MBA, Ingo Marco Pannicke
Baskan
Animal Protection Group Arbeitsgruppe für Tierrechte e.V.

Almanya'da kamu yararina calisan, kar amaci gütmeyen, resmi kayitli hayvan haklari dernegidir.   Dernek Resmi Kayit No. VR 568 /08.11.2001 Bitterfeld Asli Mahkemesi

Kamu yararliligi Kayit No.113/142; tarih 06.08.2001
Alman Hayvan Koruma Yasasi §11 e istinaden bagli oldugu Veteriner Müdürlügü Landkreis Bitterfeld Sachsen Anhalt- Almanya

Adres: Ignatz Stroof Strasse 8, 06749 Bitterfeld
Tel: 0049.-3493.605476
e-Mail: APG-Animalrights©t-online.de
Web: www.turkish-animals-apg.org / www.animalprotectiongroup.de


Kaynak resimleri ile:

http://www.facebook.com/?sk=messages&cs=0&hc#!/album.php?id=1073393028&aid=2088354