Dienstag, 11. Dezember 2012

TUREB ve İRO'ya tesekkür yazisidir





Von: APG-AnimalrightsGermany [mailto:APG-Animalrights@t-online.de]
Gesendet: Dienstag, 11. Dezember 2012 17:16
An: 'iro@tureb.net'; 'sy@serifyenen.com'; ormansu.bakanlık ozel kalem (pektascihan@gmail.com)
Betreff:  bakanınaEylul Ayında gonderilmiş yaziniz icin tesekkürlerimizi gönderiyoruz/APG HayvanHaklariDernegi Almanya

Sn.Serif Yenen,

TUREB ve IRO Baskani

Sayin Beyefendi,

"5199 sayili Hayvanlari Koruma Kanununda Degisiklik Yapilmasini iceren "tasari”hakkindaki görüs ve elestirilerinizi Kultur ve Turizm Bakani Ertugrul Gunay’a bir yaziyla ilettiginiz  icin size ve profesyonel turist  rehberleri camiasina cok tesekkur ediyoruz...

Sizlerin gozlemleri cok onemli olup,iletinizi ilgisi nedeniyle Orman Su Isleri Bakanliğina gonderiyorum...

Saygilarimla,

Adile Pannicke
Baskan Yardimcisi
Animal Protection Group Arbeitsgruppe für Tierrechte e.V. 

K ü n y e :
Almanya'da kamu yararina calisan, kar amaci gütmeyen, resmi kayitli hayvan haklari dernegidir.   Dernek Resmi Kayit No. VR 568 /08.11.2001 Bitterfeld Asli Mahkemesi 

Kamu yararliligi Kayit No.113/142; tarih 06.08.2001
Alman Hayvan Koruma Yasasi §11 e istinaden bagli oldugu Veteriner Müdürlügü Landkreis Bitterfeld Sachsen Anhalt- Almanya 

Adres: Ignatz Stroof Strasse 8, 06749 Bitterfeld
Tel: 0049.-3493.605476
e-Mail: APG-Animalrights©t-online.de





-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kaynak:

“Sayin Ertugrul GUNAY

T.C. Kultur ve Turizm Bakani

Sayin Bakanim,

Turlarimiz sirasinda, gerek muze ve oren yerlerinde gerekse yasamimizin gectigi her alanda karsilastigimiz sokak hayvanlari turist gruplarinin ilgisini cekmekte, yabanci konuklarimizin hayvanlarla iletisim kurma cabalarina, onlari sevmek ve beslemek icin yarisa girdiklerine tanik olmaktayiz.

Soz konusu hayvanlar Turk ulusunun dogaya saygisini ve tum unsurlariyla huzur icinde beraber yasayabilmesinin de temsilcisi olarak gorulmekteler. Bir baska deyisle sokak hayvanlari turlarimizin bazen dogal eslikcisi olmakta, yabanci ziyaretcilerimiz de, biz de bundan buyuk memnuniyet duymaktayiz.

Basindan da takip edildigi gibi ABD Baskani Barack Obama ile Papa’nin bile ilgisini cekecek kadar kulturumuzun bir parcasi olan sokak hayvanlari, turizmimizde vazgecilmez bir unsur oldu.

Izleyebildigimiz kadariyla, sokak hayvanlarinin su ana kadar bir turiste zarar vermesi, ya da hastalik bulastirmasi gibi olaylara da rastlanmamistir.

Son gunlerde sokak hayvanlarina yonelik yeni bir yasa duzenlemesi kamuoyunun gundemine gelmistir. “5199 sayili Hayvanlari Koruma Kanununda DegisIklik Yapilmasina Iliskin Tasari”yla ilgili tartismalari takip etmekteyiz. Bu tasarinin gayet iyi niyetle hazirlandigindan eminiz ancak, ozellikle ‘sahipli ve sahipsiz tum hayvanlarin toplanarak barinaklara, ardindan dogal yasam alani adi verilecek kimsesiz yerlere gonderilecegine’ iliskin var olan bir maddenin hayata gecmesi icin ulkemizde henuz yeterli altyapi olmadigini dusunuyoruz. Mevcut hayvan barinaklari toplanacak hayvanlar icin yeterli olmayacaktir, bu da toplanacak bircok hayvanin telef olacagi ihtimalini ortaya cikaracaktir.

Bizim ve turistlerimizin varliklarindan rahatsiz olmadigimiz, aksine mutluluk duydugumuz sokak hayvanlarinin yararina olacak tum yeni duzenlemelere karsi degiliz. Dilegimiz tasaridaki bazi maddelerin yeniden gozden gecirilmesidir. Aslinda hic kimseyi rahatsiz etmeyen sokak hayvanlarinin toplanip goturulmesi yerine, bulunduklari mekanlarda kisirlastirilmasinin daha dogru oldugunu dusunuyoruz.

Temsil ettigimiz profesyonel turist rehberleri camiasinin sizden dilegi; bu konuya hassasiyet gostermeniz ve tasari yasalasmadan gerekli degisIklikler yapilmasi yonunde calismalara destek vermenizdir.

Saygilarimla.

Serif YENEN

TUREB ve IRO Baskan”