Mittwoch, 6. Februar 2013

Diyanet Isleri Baskanligi-Camii avlularinda kedi evleri





ALLAH'in evinin kapisina kilit vuramayiz diyen Sayin Diyanet Isleri Baskanimizdan ricalarimiz var, camii avlularinda kedi evlerine izin versin. Bugün Diyanet sayfasi üzerinden yazdim, siz de yazin, belki hayallerimiz gercek olur. Adile Pannicke yaziyor:

Muhterem Diyanet Isleri Baskanimiz, yazmis:


''Gönlüm şunu istiyor, sokak çocuklarının bile sığınabildiği yer Allah'ın evleri olsun. Ankara'ya, İstanbul'a gelip otel parası bulamayan kimsesiz, sokakta kalmış insanların sığınacağı yer yine Allah'ın evleri olsun. Camilerin yanı başında, müştemilatında oluşturulacak küçük bir yer sayesinde bir gariban, aç kalmış, susuz kalmış, sığınacak bir yer bulamamış insanlar Allah'ın evlerine sığınma imkanı bulsun. "
Helal olsun Size,Rabbim Sizden razi olsun.
Diyanet Isleri Baskanimizdan sahipsiz sokak hayvanlarinin yasam haklarina da sahip cikmasini diliyoruz..
Cami avlularinda insanlarin rahatsiz olmayacak yerlerde kedi evlerine izin verilmesini ve bu konuda hayvan dostlari ile isbirligi yapilmasini istirham ediyoruz. Hürmetlerimle,Adile Adile Pannicke






http://www.dinihaberler.com/haber/30414/diyanet-isleri-baskani-camilerde-rahatsiz-oldugu-konulari-acikladi.html

Sonntag, 3. Februar 2013

Sultanahmet Meydaninin sembolu olan köpeklerimiz nerede?Bulunmalari icin yardimlarinizi rica ederiz.


KÖPEKLERIMIZI GERI ISTIYORUZ..


  • FATIH BELEDIYESINDEN GELEN YANIT



Von: Abdullah KARGILI [mailto:abdullahkargili@fatih.bel.tr]
Gesendet: Montag, 4. Februar 2013 11:11
An: APG-Animalrights@t-online.de
Cc: Mustafa DEMİR (Fatih Belediye Başkanı); Hasan SUVER; Orhan YILMAZ; Nilüfer TÜRÜTGEN; Safiye GENÇ; Necati SELVİ; Çetin BAKŞİŞ; FABİM
Betreff: FW: SULTANAHMET MEYDANININ SEMBOLÜ OLAN KÖPEKLERIMIZ NEREDE? BULUNMALARI ICIN YARDIMLARINIZI RICA EDIYORUZ.
Wichtigkeit: Hoch



Öncelikle duyarlılığınız için teşekkür eder, bahsettiğiniz bölgede konuyla ilgili belediyemizce herhangi bir çalışma yapılmadığını belirtmek isteriz.



Fatih Belediyesi olarak hayvanları, yaşadığımız çevrenin tamamlayıcı ve ayrılmaz bir parçası olarak görüyor, onlara sahip çıkıyoruz. Bu sebeple Türkiye'nin en büyük ve en modern hayvan barınağı olan Yedikule Hayvan barınağımızda yaralı, sahipsiz, hasta, güçten düşmüş yaklaşık 3000 köpeğe ev sahipliği yapmaktayız.



Ayrıca sadece sokak köpekleri değil, sokakta ve cami avlularında yaşayan sahipsiz kedilere de kucak açmaktayız. Bu çerçevede ilçemizde bulunan sokak kedilerine barınabilecekleri ve yiyecek ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri kedi evleri yapıyoruz. Şu anda 24 noktaya yerleştirmekte olduğumuz kedi evlerinden sokak kedilerimiz istifade etmektedir. Daha sonra bu sayı artırılacaktır.



Amacımız, hayvan ve insan sevgisiyle birlikte bütün doğa sevgisini genç kuşaklara aktarmaktır. Bu kapsamda barınağımızı hayvan severlerin ve okul çağındaki çocukların ziyaretine açıyor, onları, rehabilite ettiğimiz hayvanlarla buluşturuyoruz.



Sizlerin bu hassasiyeti, bu ulvi çabamızda yalnız olmadığımızı hatırlatmakta ve bizlere büyük moral desteği sağlamaktadır. 



Sizleri müsait olduğunuz bir gün Fatih Belediyesi Yedikule Hayvan Barınağı'mıza ziyarete bekler, iyi günler dileriz.  







 Abdullah Kargılı
Fatih Belediyesi

Sağlık İşleri Müdürü


  • IBB DEN ASAGIDAKI DILEKCEMIZE GELEN YANIT




İlgi : 03/02/2013 20:22:42 Tarih ve 1837623 Nolu Başvurunuz
Müdürlüğümüze iletmiş olduğunuz başvurunuzla ilgili İstanbul Büyükşehir Belediyesi Veteriner Müdürlüğü ile görüşülmüştür. 

Görüşme neticesinde tarafımıza verilen bilgi aşağıdaki gibidir; Bilindiği üzere Belediyeler; sahipsiz kedi ve köpeklerle ilgili toplama, muayene, tedavi, aşılama, kısırlaştırma, kayıt altına alma, sahiplendirme ve sahiplendirilmezse tekrar alındığı yere bırakma gibi rehabilitasyon çalışmalarını 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu ve Uygulama Yönetmeliği doğrultusunda yürütülmektedir. 
Bu çerçevede Büyükşehir Belediyesi olarak; sahipsiz hayvanlarla ilgili çalışmalarımız İstanbul genelinde İlçe Belediyeleri ve Yerel Hayvan Koruma Görevlileri işbirliğinde sürdürülmektedir. Büyükşehir Belediyesine ait hayvan toplama araçlarımız araç takip sistemi ile kontrol edilmekte ve kayıt altına alınmaktadır. Bu nedenle başvurunuzda iddia edilen Fatih İlçesi, Sultanahmet adresinde hayvan toplama çalışmasına ilişkin kayıt bulunmamaktadır. 

Başvurunuzdaki iddia ile ilgili bilgi ve belge gönderilmesi halinde gerekli işlem yapılabilecektir. 

Bilgilerinize rica ederim…
------------------------------------------------------
Aşağıda yer alan bağlantıdaki kısa ankete zaman ayırmanız, çalışmalarımızda bizim için yol gösterici ve belirleyici olacaktır.

http://application2.ibb.gmara=1837623

İyi günler dileriz.
ÜMMİYE SELİN KORAL
İBB BEYAZMASA
HALKLA İLİŞKİLER UZMANI
02124499256
selin.koral@ibb.gov.tr
ALO 153 BEYAZMASA




Von: APG-AnimalrightsGermany [mailto:APG-Animalrights@t-online.de]
Gesendet: Sonntag, 3. Februar 2013 19:23
An: 'baskan@ibb.gov.tr'; 'beyazmasa@ibb.gov.tr'; 'mustafa.un@ibb.gov.tr'; 'mine.saatcioglu@ibb.gov.tr'; 'veteriner@ibb.gov.tr'; 'adem.basturk@ibb.gov.tr'; 'fahrettin.cerrahi@ibb.gov.tr'; 'recep.zafer@ibb.gov.tr'; 'genelsekreterlik@ibb.gov.tr'; 'muhsin.dogan@ibb.gov.tr'; 'ali.karaaslan@ibb.gov.tr'; 'huseyin.eren@ibb.gov.tr'; 'mustafa.un@ibb.gov.tr'; 'ozelkalem@fatih.bel.tr'; 'basinyayin@fatih.bel.tr'
Cc: 'info@istanbulormansu.gov.tr'; 'halukozder@gmail.com'; 'hozder@ormansu.gov.tr'; 'mkarapinar@ormansu.gov.tr'; 'mkefelioglu@ormansu.gov.tr'; 'hmumcuoglu@ormansu.gov.tr'; 'ofurtun@ormansu.gov.tr'; 'sevilayyuksel@ormansu.gov.tr'; 'muslu@ormansu.gov.tr'; 'filizihtiyar@ormansu.gov.tr'; 'nalgan@ormansu.gov.tr'; 'osmand@ormansu.gov.tr'; 'ginal@ormansu.gov.tr'
Betreff: SULTANAHMET MEYDANININ SEMBOLÜ OLAN KÖPEKLERIMIZ NEREDE? BULUNMALARI ICIN YARDIMLARINIZI RICA EDIYORUZ.
Wichtigkeit: Hoch




 





İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI
Sayin Büyüksehir Belediye Baskani
Kadir Topbas

FATIH BELEDIYE BASKANI
Sayin Mustafa Demir


Muhterem Baskanlarim,

Size Almanya dan "Animal Protection Group"- kamu yararli- Hayvan Haklari Dernegi Baskanligi adina yaziyorum.

Dernegimiz uzun yillardan beri Fatih Belediyesi'nin Sultanahmet ve cevresinde yasamakta olan sokak hayvanlari ve de binlerce sahipsiz kedi ve köpegin barindigi "Yedikule Hayvan Barinagi " icin yapmakta oldugu calismalari gururla takip etmektedir.

Öncelikle, Size ve Fatih Belediye Baskani Sayin  Mustafa Demir'e ve barinak yöneticisi Sayin Meral Olcay'a  tesekkürlerimizi iletmek isteriz.

Fatih Belediyesi'nin örnek calismalarini takip ederek bu bölgede yasayan asili-küpeli-kisirlastirilmis "sokak hayvanlarinin yasamlarinin"
emniyette ve koruma altinda yasadiklarini tesbit ettik.

20111 Eylül ayinda Dernegimiz Baskanlari (Marco Pannicke ve Adile Pannicke) Istanbul'a seyahat ederek, Kücük Ayasofya ve Sultanahmet Bölgesinde yasayan sokak hayvanlarini bizzat görmüs, "Yedikule Hayvan Barinagini" ziyaret ederek, Sevgili Meral Olcay Hanimla tanismis, barinak ve cevresinde yasayan köpeklerin iyi durumuna bizzat sahit olmustur.

Bu bölgede yaptigimiz gezintiler esnasinda bircok esnafin hayvansever oldugunu ve hayvanlari besledigine sahit olduk.

Bunun disinda bazi camiileri gezdigimizde cami -calisanlarinin da kedilere yuva yaptiklarina ve yasattiklarina sahit olduk.
Topkapi Sarayinda kedilerin sevgi ile yasatildigini gördük.

Gördüklerimizi, yasadiklarimizi AB hayvan haklari platformlarinda paylasmis, Fatih ve cevresinde yasayan hayvanlarin durumunu örnek olarak göstermis bulunmaktayiz.

Bu teshisimiz neticesinde Dernegimiz,

bu bölgede sokak hayvanlarini besleyen kisilerin calismalarini destekleme karari almis ve sokak hayvanlari icin besleme yardimi yapmaga baslamis bulunmaktadir.

Bize son ulasan haberlerden beslenmelerine katkida bulundugumuz sokak köpeklerinin yok oldugunu ögrenmis bulunmaktayiz.

Fatih/Sultanahmet'te bulunan küpeli. kısırlaştırılmış ve gönüllüler tarafından bakılan köpeklerin, İBB yazısı olan arabalar tarafından alındığı bilgisi tarafımıza ulaşmıştır.

Sayin Baskanim,

bu canlarin yasayabilmeleri icin caba veren hayvan dostlari "köpeklerin yok olmasindan"  ötürü saglik sorunlarina varacak kadar büyük bir sok yasamakta, son gücleri ile bu hayvanlari ormanlarda aramaktadirlar.

Biz ve dernegimiz üyeleri büyük bir üzüntü icinde olup, yasadiklarimiza inanamamaktayiz.

Uzun zamandan beri bu hayvanlarin yasiyabilmeleri icin yaptigimiz calismalar bir anda yok olmus, anlamsiz olmustur.
Örnek olarak gösterdigimiz Belediyenin korumasinda olan hayvanlar bir anda yok olmuslardir.

Sayin Baskanim, Size siginiyoruz.
Lütfen bize yardim ediniz.

Sultanahmet meydaninin sembolü haline gelmis olan bu köpeklerin  kimin tarafindan, nereye atildiginin tesbit edilmesi ve tekrar Sultanahamet Meydanina geri getirilmesi  icin emirlerinizi vermenizi rica ederiz.
Tek ümidimiz Sizsiniz.


Tarafımiza  4982 ve 3071 sayılı yasalar gereği bilgi ve cevap verilmesini saygılarımizla arz ederiz.

Marco Pannicke
Baskan

Animal Protection Group Arbeitsgruppe für Tierrechte e.V. 
K ü n y e:
Almanya'da kamu yararina calisan, kar amaci gütmeyen, resmi kayitli hayvan haklari dernegidir.   Dernek Resmi Kayit No. VR 568 /08.11.2001 Bitterfeld Asli Mahkemesi 

Kamu yararliligi Kayit No.113/142; tarih 06.08.2001
Alman Hayvan Koruma Yasasi §11 e istinaden bagli oldugu Veteriner Müdürlügü Landkreis Bitterfeld Sachsen Anhalt- Almanya 

Adres: Ignatz Stroof Strasse 8, 06749 Bitterfeld
Tel: 0049.-3493.605476
e-Mail: APG-Animalrights©t-online.de
Blogs:

-Dernegimizin calisma alani: Türkiye sokak ve orman hayvanlarinin yasatilabilmesi icin yardim-

-Dernegimizin calisma alani: Kültürümüzde ve dinimizde doga ve hayvan haklarina bakis