Freitag, 27. Juli 2012

Malatya Tigem At yetistirme ciftliginde yok olan köpekler

Malatya Sultansuyu TIGEM'de hayvan katliami hk. bilgi istemidir.
Animal Protection Group Arbeitsgruppe für Tierrechte e.V. Almanya


Von: APG-AnimalrightsGermany [mailto:APG-Animalrights@t-online.de]
Gesendet: Sonntag, 3. April 2011 18:30
An: 'bimer@basbakanlik.gov.tr'; 'bilgiedinme başbakanlık'; 'bakan@cevre.gov.tr'; 'bakanlik@cevre.gov.tr'; 'bilgiedinme@cevreorman.gov.tr'; 'bilgiedinme tbmm'; 'ozelkalem@malatya.bel.tr'; 'veteriner@malatya.bel.tr'; 'info@malatya.bel.tr'; 'malatya@cevreorman.gov.tr'; 'murat.guven2@icisleri.gov.tr'; 'cevre orman cevre orman'; 'dilek tbmm'; 'tarimbasin@tarim.gov.tr'
Cc: esinonder@yahoo.com.tr
Betreff: Sultansuyu TIGEM'de hayvan katliami hk. bilgi istemidir/APG Hayvan Haklari kamu yararli dernegi Almanya


Tarih:3.4.2011
Konu:Sultansuyu TIGEM'de hayvan katliami
Malatya Sultansuyu TİGEM'de katliam hk sorusturma talebi
Tarih:2.4.2011

MALATYA VALILILIGI YUKSEK MAKAMINA,

Ilinize bagli Sultansuyu TIGEM' At Yetistirme Ciftliginde bulunan cok sayida kopegin, Ciftlik Muduru Ahmet Bas'in emriyle oldurulerek gomuldugu iddia edilmektedir.
Malatya Hayvanlari Koruma Dernegi uyelerinin ihbari uzerine Jandarma ekiplerinin yaptiklari incelemede olduruldukten sonra gomulen cok sayida kopek, ciftlik arazisinde bulunmustur.
Ayrica oldurulen kopeklerden birisinin birkac gunluk olan yavrulari da bos bir arazide olume terkedilmistir.

Bu olaydan birkac gun sonra da Elazig Yol Ustu Arastirma Hastanesi Yani 2.Sok.Camurlu Koy Mevkii Cankoc Villari civarinda, gonullulerin de destegi ile yasamaya calisan kopekler muhtemelen zehirlenerek aci icinde, agizlarindan kan gelerek olmuslerdir. Daha once bu kopeklerden rahatsiz olan ve onlari oldurecegini soyleyen ve hayvan korumacilar tarafindan protesto edilen Ubeyt Atilla adli kisinin, kopekleri oldurdugunden suphelenilmektedir.

Turkiye'nin her tarafindan bu kisinin kopekleri oldurebilecegi Valiliginize ve diger tum yetkililere bildirilmis olmasina ragmen, hic bir islem yapilmamis olmasi ve hayvanlarin aci icinde olmus olmalari son derece uzuntu ve dehset vericidir.

Ne yazik ki Malatya bu tur olaylarin sIk yasandigi bir yer haline gelmistir.
Malatya'da hayvanlarin yasam haklarinin olmadigi ortadadir.

Malatya'daki hayvanlarin yasam haklari Devlet ve dolayisiyla Valilik ve diger ilgili kuruluslar tarafindan korunmalidir.
Bu olaylarin sona erdirilmesi icin Muftuluk, Emniyet Mudurlugu ve Il Cevre Mudurlugunun musterek bir calisma yapmasini talep ediyoruz.
Ayrica olaya iliskin adli ve idari sorusturma acilmasini ve olaylari gerceklestirenlerin bir an once cezalandirilmasi hususunu ve ayrica 4982 ve 3071 sayili yasalar geregi tarafima bilgi verilmesini bilgilerinize arz ederim.


Animal Protection Group Arbeitsgruppe für Tierrechte e.V.

Almanya'da kamu yararina calisan, kar amaci gütmeyen, resmi kayitli hayvan haklari dernegidir.   Dernek Resmi Kayit No. VR 568 /08.11.2001 Bitterfeld Asli Mahkemesi

Kamu yararliligi Kayit No.113/142; tarih 06.08.2001
Alman Hayvan Koruma Yasasi §11 e istinaden bagli oldugu Veteriner Müdürlügü Landkreis Bitterfeld Sachsen Anhalt- Almanya

Adres: Ignatz Stroof Strasse 8, 06749 Bitterfeld
Tel: 0049.-3493.605476
e-Mail: APG-Animalrights©t-online.de
Web: www.turkish-animals-apg.org / www.animalprotectiongroup.de



Kaynak:
Ek 1... Olay hk bilgi iceren mail.
http://www.facebook.com/profile.php?id=1073393028