Montag, 7. Januar 2013

Kayseri Valiligi'ne: Yok edilen 2500 köpek hk.





Sayin Ilgililer,

Kayseri'de yok edildigi iddia edilen 2500 köpek icin Kocasinan ve Buyuksehir Belediyeleri hakkinda Haytap Federasyonu'nun yapmis oldugu 02.Ocak 2013 tarihli sorusturma talebini isbu yazimiz ile desteklemekteyiz.

Muracaatimiza iliskin olarak tarafimiza 4982 ve 3071 sayili yasalar geregi belgeli cevaplarin verilmesini emir ve musaadelerinize saygilarimizla arz ederiz.

Ingo Marco Pannicke
-Baskan-
Animal Protection Group Arbeitsgruppe für Tierrechte e.V. 

K ü n y e:

Almanya'da kamu yararina calisan, kar amaci gütmeyen, resmi kayitli hayvan haklari dernegidir.   Dernek Resmi Kayit No. VR 568 /08.11.2001 Bitterfeld Asli Mahkemesi 

Kamu yararliligi Kayit No.113/142; tarih 06.08.2001
Alman Hayvan Koruma Yasasi §11 e istinaden bagli oldugu Veteriner Müdürlügü Landkreis Bitterfeld Sachsen Anhalt- Almanya 

Adres: Ignatz Stroof Strasse 8, 06749 Bitterfeld
Tel: 0049.-3493.605476
e-Mail: APG-Animalrights©t-online.de
-----------------------------------------------------------
I l e t i d i r / E k l e r:
 


Konu: Kayseri Kocasinan Belediyesinin Buyuksehir bakimevine teslim ettigi ve yok olan 2500 kopek icin sorusturma talebimiz.                                                  Kayseri Valiligi Yuksek Makamina,
             1. Kayseri Buyuksehir Belediyesi'nin dagin tepesinde ki kar ve buz altinda ki bakimevinin kosullarini, donarak olen kopkeklerin kurtarilmasini Sayın Cumhurbaskanimizin esi hanimefendiye sikayet etmistik. Buz ustunde ki hayvanlarin durumunu iceren fotograflar ektedir.
             2. Bu bakimevine 2012 yili icinde toplam 825 hayvana hizmet verildigi, 500 tanesinin sahiplendirildigi ve su anda bakimevinde 325 kopek oldugu Belediye Veteriner Isleri Muduru Levent Taflioglunun asagida ki cevabi yazisinda acikca vardir.
             3. Oysa Kocasinan Belediye Baskani 2012 yilinda bu bakimevine 2500 kopek teslim ettigini ifade etmektedir. (http://www.kocasinan.bel.tr/index.php/haberler)
            Bu baglamda ya bu 2500 kopegi Kocasinan belediyesi oldurmustur, ya da bu 2500 kopek gercekten  Kayseri buyuksehir bakimevine gelmis ve buyuksehir tarafindan öldürülmustur.

            Bir mufettis gorevlendirilerek bu 2500 kopegin akibetinin arastirilmasi, her iki belediye icin sorusturma acilmasi, bu 2500 kopek eger buyuksehire kayitli teslim edilmis ve yok edilmisse kopek basina hesaplanarak buyuksehire idari para cezasi kesilmesini, eger teslim edilmemisse baskanin resmi web sitesinde bulunan yazisinin ihbar kabul edilerek Kocasinan belediyesine kopek basina para cezasi kesilmesini, sorumlu yetkililer icin ayrica gorevi kotuye kullanmaktan ve yasayi ihlal etmekten suc duyurusunda bulunulmasini talep ediyoruz.
            Bu yazimiz da Sayin Cumhurbaskanimizin Esleri Hanimefendiye, Kayseri de ki tum ozel ve resmi kurumlara, ilgili bakanliklara ve basin kuruluslarina iletilecektir. Bu Kayseri de hayvanlara uygulanan vebale ve zulme seyirci kalmayacak vicdan ve merhamet sahibi insanlara ulasilacaktir.
            Muracaatimiza iliskin tarafimiza 4982 ve 3071 sayili yasalar geregi belgeli cevaplarin verilmesini emir ve musaadelerinize saygilarimla arz ederim.