Freitag, 27. Juli 2012

Bolu Belediyesi beslenme odaklari kurmasinin saglanmasi istemidir/APG Almanya

Bolu Belediyesi'nden sokak hayvanlari icin beslenme odaklari kurmasinin saglanmasi istemidir.
Animal Protection Group Arbeitsgruppe für Tierrechte e.V. Almanya

From: APG Animalrights
Cc: bimer@basbakanlik.gov.tr ; TR/ABVET

Sent: Friday, September 25, 2009 5:52 PM

Subject: Bolu Valiligi: Bolu Belediyesi beslenme odaklari kurmasinin saglanmasi istemidir/APG Almanya

Bolu Valiliği Yüksek Makamına,

26166 sayi ile 12.05.2006 tarihinde Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren "Hayvanların Korunmasına dair Uygulama Yönetmeliğinin" 21.d Maddesi gereğince, geçici bakımevlerinde rehabilitasyon tamamlanıp hayvanların  alındıkları ortama geri bırakılması ve bu sahipsiz sokak hayvanları için beslenme odakları kurulması belediyelerin yasal görevidir.
Ayrica, bu hayvanlar karınları doyduğunda yerleşim alanlarına ve insanlara çok yaklaşmamakta ve dolayısı ile şikayetler ve sorunlar azalmaktadır. Aç hayvan yemek bulmak için bir kapıya mutlaka gitmektedir. Bu durumun önlenmesi açısından da beslenme odaklarının önemi büyüktür.
Yürürlükte olan yasanın tarafınızca uygulattırılarak, belediyelerin sahipsiz hayvanlar için beslenme odaklarını kurmalarını ve belediyelerin kurmaması durumunda da İl Cevre Müdürlüğü'nün beslenme odağı kurmayan il ve ilce belediyelerini denetlemesi, ikaz etmesi ve görevi ihmalden ve kanunlara riayet etmemekten söz konusu belediyelere  soruşturma açmasını talep ediyoruz. Bu baglamda, simdiye kadar sahipsiz hayvanlar icin beslenme odaklari kurmayan Bolu Belediyesinin yasa ihlali nedeni ile uyarilmasi, acilen beslenme odaklarini kurmasinin saglanmasi, kurmadigi takdirde ilgililer hakkinda idari sorusturma acilmasini talep ediyoruz. Bu husustaki müracaatımıza ilişkin 3071 ve 4982 sayılı yasalar gereği kanuni süresi içerisinde tarafımıza bilgi verilmesini emir ve müsaadelerinize saygılarımızla arz ederiz.
Adile Pannicke
-Baskanlik adina-Animal Protection Group Arbeitsgruppe für Tierrechte e.V.  Dagitim : ,  Bolu valiliği, Bolu Valisi özel mail adresi, Bolu il ve ilçe belediyeleri, yerel ve ulusal basin kuruluslari, hayvan koruma gruplari, Bolu Il Cevre Mudurlugu
Ek..........Yasanin ilgili maddesi