Donnerstag, 26. Juli 2012

Erzurum Cat ilacli tüfekle köpeklerin öldürülmesi hakkinda dilekcedir


From: APG Animalrights
To: hasan.balci©icisleri.gov.tr; bilgiedinme©tbmm.gov.tr ; bilgiedinme25©jandarma.gov.tr ; muhyettin.aksak©tbmm.gov.tr ; fazilet.ciglik©tbmm.gov.tr ; muzaffer.gulyurt©tbmm.gov.tr ; mahalli©mahalli-idareler.gov.tr ; mahalli.bilgiedinme ; ozelkalem25©erzurum.gov.tr ; yaziislerimd25©erzurum.gov.tr ; mahalliidarelermd25©erzurum.gov.tr ; idarekurulumd©erzurum.gov.tr ; bedk©basbakanlik.gov.tr ; bimer©basbakanlik.gov.tr ; bilgiedinme©basbakanlik.gov.tr ; teftis©icisleri.gov.tr ; cat©icisleri.gov.tr ; bilgi©erzurum.gov.tr ; apk©erzurum-bld.gov.tr ; bilgiislem25©erzurum.gov.tr ; planlamamd25©erzurum.gov.tr ; mahalliidarelermd©erzurum.gov.tr ; vedaterzkriz©erzurum.gov.tr ; basinmd25©erzurum.gov.tr Cc: info©palandokengazetesi.net ; gazeteguncel©gazeteguncel.com ; habermerkezi©gazeteguncel.com ; semra72©windowslive.com ; yyuzlukoglu©hotmail.com ; erzurum©erzurumgazetesi.com.tr ;
Sent: Tuesday, August 25, 2009 11:30AM
Subject: ERZURUM CAT BELEDIYESI HAKKINDA SORUSTURMA ISTEMIDIR/APG HAYVAN HAKLARI DERNEGI ALMANYA

Ezurum Valiligi Yuksek Makamina,
2 Gun once Haberturk TV kanalinda, Erzurum Cat ilcesinde, copculerin kopekleri, ilacli tufekle vurup, bagirta bagirta cop kamyonuna attiklari katliam haberini izlemistik.Haber uzerine Erzurum belediyesini telefonla aradigimizda ise, " kendilerinin haber turk TV ile gorustuklerini, boyle bir olayin kendi bolgelerinde asla olmadigini " ifade etmislerdir. Daha sonra elimize ulasan video goruntuleri ise olayin hicte Belediye yetkililerinin beyan ettigi gibi olmadigini acikca gozler onune sermistir. Eminim sizlerde izlediginizde hak vereceksiniz, copculer yari canli hayvanlari arabanin arkasina acimazsizca firlatirken, o zavalli hayvanlarin CIGLIKLARI  yurekleri daglamakta ve vicdani olanin herkesin icini  sizlatmaktadir. 

Son zamanlarda Cat  Belediyesinin, 5199 sayili yasa ihlali ile ilgili bir cok duyum almaktayiz. Erzurum Cat Belediyesi nedense  5199 sayili hayvan haklari kanununu hice sayarak adete kanunlara meydan okumaktadir. Insafsizca yapilan bu katliamlara  hangi kurum " DUR " diyecek veya bu ugurda daha kac can kurban verecegiz? Bu baglamda; Cat Belediyesini acilen yasalari uygulamaya, birazda vicdan ve merhamete davet ediyor ve  asagidaki taleplerimizin yasalar cercevesinde yerine getirilmesini talep ediyoruz.

  1. Acilen, olay yerine bizzat denetim icin valiliginizce mufettis gonderilmesi, jandarma denetiminde kopek olulerinin tespit edilmesi, videoda gorulen Belediye gorevlilerinin ifadelerinin alinmasini iceren ciddi bir sorusturma acilmasini talep ediyoruz.
  2. Belediyenin bu goruntulerden sonra halen bu katliami kendilerinin yapmadigi iddiasinin BELGELERLE ispatinin istenmesi ve bu belgelerin tarafimiza da ibraz edilmesini istiyoruz.
  3. Videoda da izledigimiz gibi copculer kopekleri ilacli tufekle vurmaktadirlar, Oysa ki; yakalama islemi yasal olarak, ekibin  basinda veteriner hekim olmadan yapilamaz. Yasanin bu maddesi hakkindaki ihlal icinde yine yasal cercevede bir cevap beklemekteyiz.

Taleplerimize iliskin tarafimiza 4982 ve 3071 sayili yasalar geregi bilgi ve cevap verilmesini saygilarimizla bilgilerinize arz ederiz.

Adile Pannicke
-Baskanlik-
Animal Protection Group Arbeitsgruppe für Tierrechte e.V.
Almanya da kamu yararina calisan, kar amaci gütmeyen, resmi kayitli hayvan haklari dernegidir.